Tıbben bir kadında ya yumurtlama vardır yada yumurtlama yoktur, bazen de yumurtlamada gecikme oluşabilir. Normal kadınlarda adetin yarısında , 14. günü civarı yumurtlama olurken bazı kadınlarda 20. güne veya 25. güne kadar sürebilir.
Bu durumda da gebe kalınabilinir, fakat ayda bir yumurtlayan kadın bu şansını her ay kullanıyorken 1.5 ay da bir gecikmeli yumurtlaması olan bir kadın bu şansını daha geç yani 1.5 ayda bir kullanmaktadır.
Bu duruma örnek verecek olursak Polikistik Over hastalarını örnek gösterebiliriz.
Yukarıda belirttiğim gibi gebe kalamayan her kadına doktorlar tarafından adeta bir geçiştirme kelimesi olarak “siz de yumurtlama tembelliği var ” denir.
Gerçek şu ki çocuk olmasına engel sebepler arasında en yüksek oranda tedavi edilen ve başarısı %95 leri aşan durum yumurtlama sorunlarıdır.
Yaniözetlersek yumurtlama probleminin çözümü vardır. Hatta okadar basittirki keşke her çocuk problemi yaşayan hastaların sorunu yumurtlama problemi olsa deriz.
Yumurtlamanın durması ve oluşmaması menopozda da olur , burda durum değişkendir ve yumurta hücreleri tükendiği için tedavisi yoktur.
Menopozdaki durum genç yaştaki yumurtlama olmaması veya geç olması ile ilgili benzer bir durum değildir çok farklıdır.
Dr. Hakan Özkul’un Yumurta Tembelliği ile ilgili tavsiyeleri hakkında soru sormak, kendisinden randevu talebinde bulunmak için 05326433181 numaralı WhatsApp hattını arayabilirsiniz.
Kadın Kısırlığının Nedenleri
Polikistik Over Adet Düzensizliği Yumurta Tembelliği İnfertilite
Son yorumlar